Kreditkort med stöd för Apple Pay: Exempel och guide

Fördelar med kreditkort som stöder Apple Pay

Att använda ett kreditkort som är kompatibelt med Apple Pay erbjuder flera fördelar för användare. För det första är betalningar med Apple Pay oerhört praktiska. Du kan betala direkt med din iPhone, Apple Watch eller annan Apple-enhet utan att behöva rota efter plånboken. Det är särskilt användbart i situationer där tid är avgörande, exempelvis vid kollektivtrafik eller snabba inköp. Dessutom är säkerheten förbättrad med Apple Pay. När du lägger till ditt kreditkort i Apple Wallet, skapar Apple en unik enhetskontonummer som krypteras och lagras säkert i din enhets Secure Element-chip. När du betalar används en unik transaktionskod snarare än ditt riktiga kreditkortsnummer, vilket gör det svårare för bedragare att stjäla dina uppgifter. En annan fördel är att många kreditkort med Apple Pay-stöd ofta ger belöningar, cashback eller poäng vid användning. Det betyder att du inte bara får en bekväm och säker betalningsmetod, utan också kan samla förmåner som kan användas för resor, presentkort eller andra belöningar.

Populära kreditkort med Apple Pay-stöd

Flera stora banker och kreditinstitut erbjuder kreditkort som fungerar smidigt med Apple Pay. Här är några av de mest populära i Sverige:

Nordea Gold: Nordea har ett brett utbud av kreditkort som fungerar med Apple Pay. Nordea Gold är ett populärt alternativ som erbjuder reseskydd, avbeställningsskydd och möjlighet att samla poäng på dina köp.

SEB Credit: SEB erbjuder också kreditkort med stöd för Apple Pay. Ett av deras mest populära kort är SEB Credit, vilket ger cashback på köp och omfattande försäkringsskydd.

SAS EuroBonus Mastercard: Om du ofta reser med SAS kan SAS EuroBonus Mastercard vara ett bra val. Kortet fungerar med Apple Pay och låter dig samla EuroBonus-poäng på alla köp, vilket kan användas för flygbiljetter och andra reserelaterade kostnader.

Hur du lägger till ditt kreditkort i Apple Pay

Att lägga till ett kreditkort i Apple Pay är en enkel process som kan göras direkt från din iPhone eller annan Apple-enhet. Följ dessa steg:

  • Öppna appen Wallet på din iPhone.
  • Klicka på plustecknet (+) uppe i högra hörnet.
  • Följ instruktionerna för att antingen skanna ditt kreditkort med kameran eller ange kortuppgifterna manuellt.
  • Ditt kort verifieras av banken, vilket kan innebära att du måste ange en kod som skickas till dig via SMS eller e-post.
  • När verifieringen är klar, finns ditt kort tillgängligt i Apple Wallet och du kan börja använda det med Apple Pay.

Processen kan variera något beroende på banken, men de grundläggande stegen är desamma för de flesta kort.

Vanliga frågor och svar

Vad händer om jag förlorar min iPhone?

Om du förlorar din iPhone kan du använda funktionen Hitta min iPhone för att fjärrradera alla Apple Pay-kort som är kopplade till enheten. Dessutom går det att kontakta banken för att säkerställa att ditt kreditkort är säkert.

Kan jag använda Apple Pay utomlands?

Ja, Apple Pay fungerar i de flesta länder och du kan använda det vid alla betalterminaler som accepterar kontaktlösa betalningar. Kontrollera dock med din bank för eventuella överföringsavgifter eller utländska transaktionsavgifter.

Är Apple Pay säkert?

Ja, Apple Pay anses vara en av de säkraste betalningsmetoderna tack vare kryptering och användningen av en unik transaktionskod för varje betalning. Om du förlorar din enhet, kan du fjärrradera alla kort för extra säkerhet. Sammanfattningsvis, att använda ett kreditkort med stöd för Apple Pay kan göra ditt liv enklare och säkrare. Med rätt kreditkort kan du dessutom dra fördel av olika belöningar och förmåner. Att komma igång med Apple Pay är lätt och det finns många kort att välja bland, vilket gör att du kan välja det som passar dina behov bäst.

Hur aktiverar jag Apple Pay på min Apple Watch?

  • Öppna Apple Watch-appen på din iPhone.
  • Gå till fliken Min klocka och tryck på Wallet och Apple Pay.
  • Tryck på Lägg till kort och följ sedan stegen för att lägga till ett nytt kort eller ett kort som du redan har i din Apple Wallet.

Kan jag få ett kvitto när jag betalar med Apple Pay?

Ja, du får ett digitalt kvitto på din enhet för dina Apple Pay-transaktioner, och det fysiska kvittot från butiken som vanligt, beroende på butikens policy.

Fungerar Apple Pay med onlineköp?

Ja, Apple Pay kan användas för onlineköp i appar och på webbplatser som accepterar betalningen. Du behöver bara välja Apple Pay vid kassan och autentisera betalningen med Face ID, Touch ID eller din lösenkod.